Verhuren in Murcia

waar moet je op letten?

Verhuren in Comunidad Murcia?

Door | Informatief

Heb je interesse om te investeren in Spanje? Een belangrijk onderdeel is daarbij natuurlijk de verhuur. Informeer je vooraleer je aankoopt echter goed over de voorwaarden waaronder je mag verhuren. Bepaalde regio’s kennen immers een specifieke verhuurwetgeving voor vakantiewoningen. We zetten alvast de (nieuwe) regels van Communidad Murcia op een rijtje.

Praktische aandachtspunten

Naast de juridische aspecten zijn er ook een aantal praktische zaken waar je zeker moet op letten m.b.t. de keuze van je woning. Dat kan immers een grote impact hebben op het verhuurpotentieel, denk maar aan:

  • de locatie van je pand (dicht bij het strand of eerder nabij een golfterrein)
  • het verhuurpotentieel in de winter (zijn er voldoende handelszaken in de buurt die open blijven?)
  • het aantal slaapkamers (welke capaciteit hou je voor ogen? behoud je een slaapkamer voor privégebruik?)
  • het type pand (woning of appartement – het heeft een belangrijke impact op je gewenste doelgroep)
  • Mik je op de Belgische verhuurmarkt of eerder Spaans toerisme? (ook hier is de locatie zeer belangrijk)

Juridische aandachtspunten

Daarnaast moet je ook rekening houden met een aantal juridische zaken. Verhuur is de laatste jaren steeds meer gereguleerd in Spanje. Op zich niets om schrik van te hebben, maar je moet uiteraard wél op de hoogte zijn van je verplichtingen!

De specifieke voorwaarden verschillen afhankelijk van de Comunidad waar je woning zich bevindt. In onze video zetten we alvast even de nieuwe voorwaarden voor de Comunidad Murcia op een rijtje, die van kracht zijn gegaan eind 2019.

Heb je graag het volledige overzicht van aandachtspunten in de regio die je op het oog hebt? Contacteer ons vrijblijvend en laat je bijstaan in de zoektocht naar je ideale investeringspand!

Meer info over de fiscaliteit van de Spaanse huurinkomsten vind je alvast hier en op de website van de FOD Financiën..

 

Gerelateerde berichten

Verhuren in Communidad Murica?

Wil je investeren in Spaans vastgoed? Wil je je Spaanse eigendol verhuren? Dan zijn er een aantal zaken waar je zeker moet op letten! Meer weten?

De vrijstelling van Spaanse huurinkomsten met ‘progressievoorbehoud’. Wat is dat?

Waar worden je Spaanse huurinkomsten nu belast? En moet je deze nu zowel in België als in Spanje aangeven. We leggen het even uit. Meer weten?

Waar moet je op letten als je koopt in Spanje?

Een huis kopen in Spanje is niet zonder uitdagingen. Gelukkig kom je met een goede begeleiding al een pak verder. Lees hier onze tips om zonder problemen een woning aan te kopen in Spanje. Meer weten?

Zullen we samenwerken?