Hoe werkt het?

Hoe werken wij?

Wij luisteren naar je wensen en maken een selectie van projecten die voldoen aan je eisen én aan de onze. Wij werken immers bewust niet samen met iedere bouwheer, maar enkel met diegene waar we 100% in vertrouwen. Zo eisen wij onder meer ook dat de bouwheer een bankgarantie heeft. Dit is de garantie dat, mocht er iets fout gaan tijdens het bouwen van de woning, de bank ervoor instaat dat de reeds verrichte betalingen teruggestort worden!

Daarna begint het Spaanse avontuur echt! Want dan nemen we je mee op een bezichtigingsreis van 2 of 3 dagen, afhankelijk van je agenda. Vastgoed moet je zien en voelen. De enige goede manier om te kopen is dan ook een bezichtiging van de panden. Eenmaal je droompand gevonden, begeleiden wij jou verder doorheen het aankoopproces.

Wat kost het mij om samen te werken met Immo Linea Spanje?

Eigenlijk niets. Integendeel, de kans dat je geld bespaart door met ons samen te werken is vrij groot. Als koper betaalt u in Spanje immers geen makelaarskosten, deze worden betaald door de verkoper. Koop je een nieuwbouw via ons , dan kunnen wij je vaak nog wat extra’s bezorgen. Wij onderhandelen immers met de bouwheer die je hebt gekozen en omdat wij met de meeste bouwheren goed  kennen kunnen we vaak iets bijkomend uit de brand slepen.

Het aankoopproces

Reservering

Wanneer je een pand van de Spaanse mark t wil halen, dan wordt er doorgaans een ‘reserveringssom’ gevraagd, waarbij de woning voor jou wordt gereserveerd. Die som kan variëren tussen de € 3.000 en € 6.000. Nadien kan in alle rust worden nagekeken of alle wettelijke formaliteiten in orde zijn vooraleer er naar de notaris wordt gegaan.

Notaris

In Spanje heeft de notaris een andere rol dan in België of in Nederland. De notaris gaat niet ‘controleren’, hij noteer t enkel wat er wordt gezegd. Het is dan ook belangrijk om je goed te laten bijstaan door een (Spaanse) advocaat. Hiermee helpt Immo Linea Spanje uiteraard!

Advocaat

Om ongewenste verrassingen te vermijden werken wij steeds samen met een betrouwbaar advocatenkantoor. Zij kijken voor je na of voldaan is aan alle wettelijke vereisten (is de bouwvergunning nageleefd, is het pand schuldenvrij enz.). Immo Linea Spanje begeleid je bij de advocaat en zorgt voor een vlotte samenwerking en communicatie.

Welke formaliteiten moet ik nog in orde brengen?

Toch een aantal zaken. Zo moet je beschikken over een NIE-nummer (Numero de Identificación de Extranjeros ), moeten de nutsvoorzieningen worden aangesloten, eventueel een wagen worden ingeschreven, verzekeringen worden afgesloten. Gelukkig mikken wij bij Immo Linea Spanje op een volledige ‘ontzorging’ van onze klanten. Wij regelen dit (in samenspraak) graag voor jou!

Wanneer moet ik betalen?

Na de betaling van de reservering, hangt het betalingsschema wat af van de bouwheer (en wat wij voor jou kunnen onderhandelen). Ga uit van een betaling in schijven waarbij de totaliteit uiteraard pas te betalen valt bij oplevering van de woning, maar er wel reeds een substantieel bedrag moet betaald worden om de werken te laten aanvangen. Bezorgd over de betalingstermijnen? Bespreek dit met ons, Immo Linea Spanje kan dankzij uitstekende relaties met de bouwheren vaak een afwijkend betaalschema bekomen.