Kopen aan de Costa Blanca

Met Immo Linea Spanje natuurlijk!

De Costa Blanca laat zich onderverdelen in noord en zuid. Het zuiden wordt gekenmerkt door een vlakker landschap en uitgestrekte, prachtige  zandstranden.   De naam Costa Blanca komt echter niet van de witte stranden, maar van de talrijke amandelbomen (met witte bloemen) die de regio vooral vroeger typeerden.  Vandaag de dag vind je minder van deze bomen terug, maar niet getreurd. Er is nog meer dan voldoende om te zien! 

De regio is in de eerste plaats bekend voor zijn uitstekende klimaat, dat zich vooral kenmerkt door zijn stabiliteit. In de winter is het heerlijk zacht en in de zomer wordt het doorgans ook niet te heet. Niet verwonderlijk dus dat de streek het ganse jaar door bezoekers vanuit de hele wereld mag verwelkomen. In de zomer komt men om te genieten van het strand en de zee, in de winter is de  temperatuur ideaal om te sporten. Getuige van dat laatste zijn de vele golfbanen die men ook hier terugvindt.

Mede omwille van zijn goed bezochte karakter vind je in de streek alle denkbare voorzieningen. De mogelijkheden om lekker te eten, uitgebreid te winkelen, cultuur op te snuiven of entertainment voor de jongsten zijn legio.

De Costa Blanca is dan ook een levendige streek , die zijn Spaanse karak ter doorheen de jaren steeds goed heeft bewaard. De grootste stad in de Costa Blanca Zuid is zonder meer Torrevieja, waar je zowat alles terugvindt. Een  lange kustlijn, leuke restaurantjes, hippe winkels, maar ook musea en  historische gebouwen die teruggaan tot de Moorse bezetting in de 14e eeuw.