Kopen aan de Costa Cálida

Met Immo Linea Spanje natuurlijk!

De Costa Cálida (of ‘warme kust ’), gelegen in het zuidoosten van Spanje in de regio Murcia, is een regio met verschillende gezichten. De regio strekt zich uit van Áquilas in het zuiden tot El Mojón iets noordelijker. Je vindt er  onbeschermde stranden met wilde zee, waar ruige rotsblokken uitsteken, maar evengoed zijn er talloze smalle inhammen met heerlijke zandstranden omringd   door palmbomen en rustig water. Er zijn zandduinen, zoutwaterlagunes en wadden. Ben je fan van natuur, watersport, gezellige Spaanse dorpjes of  gewoon van een uitstekend klimaat, je vindt het allemaal terug in de kuststreek  van Murcia.

Dé troef van de Costa Cálida is ongetwijfeld de ‘Mar Menor’. Dit is een unieke binnenlandse zee, afgescheiden van de middellandse zee door ‘La Manga’, een smalle strook land waar je tevens een aantal prachtige projecten kan terugvinden. Als binnenzee wordt de Mar Menor vaak omschreven als het grootste natuurbad ter wereld. Omdat de temperatuur van het water er steeds
ongeveer 4 graden warmer is dan in de Middellandse Zee, is het ook de ideale plek om aan watersport te doen.

De Costa Cálida kenmerkt zich ook door diverse heerlijke Spaanse kuststadjes. Zo vind je er onder meer Lo Pagan, bekend om zijn natuurlijke modderbaden,  San Pedro del Pinatar met het prachtige natuurgebied Parque Regional de las  Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar, Los Alcázares waar de Arabische koningen hun paleizen bouwden en Cabo de Palos, een idyllisch vissersdorpje   met gezellige haven. Iets zuidelijker is Mazzarrón gelegen dat een levendige uitgaansbuurt combineert of Puerto de Mazzarón met een prachtig historisch centrum nabij zijn haven. In de nabijheid ligt ook La Ciudad Encantada de Bolnuevo, dat met zijn geërodeerde zandformaties is uitgeroepen tot natuurlijk erfgoed. Op het meest zuidelijke punt van de Costa Cálida vind je ook nog het stadje Áquilas , bekend als een duikersparadijs .

Ook de sportievelingen onder ons zullen niet teleurgesteld zijn in de Costa Cálida. Niet alleen worden op de Mar Menor talloze vormen van watersporten uitgeoefend, de regio is ook een waar golfersparadijs . Er is een zeer uitgebreid aanbod van golfterreinen op kor te afstand van elk aar, met enkele van de  meest uitdagende en gerenommeerde banen in Europa.

De Costa Cálida geldt tenslotte als de ideale bestemming voor de getrainde (en iets minder getrainde) wielertoeristen dank zij zijn gevarieerde landschap. Je vindt er fantastische fiets routes terug langs de kust, maar ook uitstekende heuvels met steile hellingen telkens binnen een schitterend landschap met prachtig uitzicht. Liever kalm aan? Ook dan kan je in de Costa Cálida je hart ophalen door te fietsen doorheen de vele vissersdorpjes met gezellige eetgelegenheden. Fiets van de vele tapasbars en restaurants naar het volgende café en snuif intussen de typische Spaanse cultuur rustig op.