De Mar Menor is een zoutwaterlagune in de regio Murcia in het zuidoosten van Spanje. Het is het grootste zoute meer van Europa en wordt gescheiden van de Middellandse Zee door een smal zandstrookje, La Manga.

De Mar Menor is populair vanwege zijn azuurblauwe waters en zijn milde klimaat, wat het tot een populaire bestemming maakt voor toeristen die op zoek zijn naar een relaxte vakantie aan het strand maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een aankoop in Spanje.

Er zijn verschillende stranden langs de kust van de Mar Menor, waaronder La Manga, Playa Honda en Playa Paraiso. Er zijn ook talloze restaurants, bars en winkels in de omgeving, evenals verschillende activiteiten zoals watersporten, fietsen en paardrijden. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige weer en de prachtige omgeving.

De gemeenten aan de Mar Menor

Er zijn verschillende gemeenten aan de Mar Menor in de regio Murcia, Spanje. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste gemeenten aan de Mar Menor:

 • San Javier: een gemeente in de provincie Murcia, gelegen aan de oostkant van de Mar Menor. San Javier is bekend om zijn prachtige zandstranden, zoals het Playa de los Nietos en het Playa de la Punta del Mojón, en heeft een rijk cultureel erfgoed, met bezienswaardigheden zoals het Castillo de la Conception en het Klooster van San José.
 • Los Alcázares: een gemeente in de provincie Murcia, gelegen aan de oostkant van de Mar Menor. Los Alcázares is bekend om zijn uitstekende zwemgelegenheid en heeft prachtige zandstranden, zoals het Playa de la Punta del Faro en het Playa de la Torre derribada.
 • San Pedro del Pinatar: een gemeente in de provincie Murcia, gelegen aan de westkant van de Mar Menor. San Pedro del Pinatar is bekend om zijn uitstekende zwemgelegenheid en heeft prachtige zandstranden, zoals het Playa de Lo Pagan en het Playa de las Salinas.
 • Cartagena: een gemeente in de provincie Murcia, gelegen aan de westkant van de Mar Menor. Cartagena is een historische stad met een rijk cultureel erfgoed, met bezienswaardigheden zoals het Romeinse amfitheater en het Castillo de la Concepción.
 • Águilas: een gemeente in de provincie Murcia, gelegen aan de zuidkant van de Mar Menor. Águilas is bekend om zijn prachtige zandstranden, zoals het Playa del Hornillo en het Playa del Cable, en heeft een rijk cultureel erfgoed, met bezienswaardigheden zoals het Castillo de San Juan de las Águilas en het Klooster van Nuestra Señora de Belén.

Ontstaan en voordelen

De lagune is ontstaan door een inham van de Middellandse Zee en is gescheiden van de zee door een smalle zandstrook, de La Manga. De Mar Menor is een populair toeristengebied en heeft enkele belangrijke voordelen:

 • Warm water: het water in de Mar Menor is warmer dan het water in de Middellandse Zee, wat het een aantrekkelijke bestemming maakt voor zwemmen en watersporten.
 • Zoutwater: het zoutgehalte in het water van de Mar Menor is hoger dan in de Middellandse Zee, wat het water zeer geschikt maakt voor de behandeling van huidproblemen en om te ontspannen in de zoutgrot.
 • Zeer geschikt voor gezinnen: de Mar Menor is een zeer populaire bestemming voor gezinnen met kinderen vanwege het rustige, ondiepe water.
 • Verscheidenheid aan activiteiten: de Mar Menor biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten, waaronder zwemmen, duiken, windsurfen, zeilen en fietsen.
 • Goed bereikbaar: de Mar Menor is goed bereikbaar vanuit verschillende delen van Spanje en is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.
 • Schitterende natuur: de Mar Menor is omgeven door een schitterende natuur, met prachtige zandstranden, duinen en wetlands die ideaal zijn voor het maken van wandelingen en het waarnemen van de flora en fauna.