LINEA Kopen in Spanje is vooral actief in de streek van Alicante en Murcia. In deze blogpost gaan we iets dieper in op de bezienswaardigheden van Alicante: een prachtige stad aan de oostkust van Spanje.

Wat heeft Alicante te bieden aan zowel toeristen als de lokale bevolking? Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, architectuur of gewoon wilt genieten van het strand en de zon, Alicante heeft voor elk wat wils. Hieronder vind je enkele van de meest populaire bezienswaardigheden in Alicante… Let’s go.

Kasteel van Santa Barbara
Het Kasteel van Santa Barbara is waarschijnlijk de meest iconische attractie van Alicante. Dit kasteel, dat hoog boven de stad uittorent, biedt een prachtig uitzicht over Alicante en de omringende Middellandse Zee. Het kasteel dateert uit de 9e eeuw, maar werd door de eeuwen heen regelmatig gerenoveerd en uitgebreid. Tegenwoordig is het kasteel een museum dat bezoekers een inzicht biedt in de geschiedenis van Alicante.

Explanada de España
De Explanada de España is een iconische promenade langs het strand van Alicante. Deze boulevard is geplaveid met mozaïektegels in verschillende kleuren en loopt langs de jachthaven en de Paseo del Puerto tot aan het strand van Postiguet. Het is de perfecte plek om te genieten van een wandeling langs de zee, te genieten van de zonsondergang en te ontspannen op een van de vele terrassen met uitzicht op de Middellandse Zee.

Basiliek van Santa Maria
De Basiliek van Santa Maria is een prachtige kerk in het hart van de oude binnenstad van Alicante. Deze kerk dateert uit de 14e eeuw en is gebouwd in gotische stijl. De kerk heeft een prachtig altaarstuk en een indrukwekkende klokkentoren. Bezoekers kunnen ook het museum van de kerk bezoeken, waar religieuze kunstwerken en relikwieën worden tentoongesteld.

Archeologisch Museum van Alicante (MARQ)
Het Archeologisch Museum van Alicante (MARQ) is een modern museum dat bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van de regio. Het museum heeft tentoonstellingen over de prehistorie, Romeinse tijd, middeleeuwen en de moderne geschiedenis van Alicante. Het museum maakt gebruik van interactieve tentoonstellingen en multimedia om bezoekers een beter begrip te geven van de geschiedenis van Alicante.

Mercado Central
De Mercado Central is een overdekte markt in het hart van Alicante. Deze markt is een van de grootste en oudste overdekte markten van Europa en biedt een overvloed aan lokale producten en specialiteiten, waaronder verse groenten, fruit, vlees, vis en andere lokale delicatessen. Het is een fantastische plek om te winkelen en te genieten van de lokale keuken.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die Alicante rijk is. In de typische Spaanse dorpjes kan je doorheen de week kleine, lokale marktjes bezoeken die je helemaal onderdompelen in de plaatselijke sfeer.