Spanje is een land met een rijke culinaire traditie. Er zijn tal van typische gerechten die het proberen waard zijn. Hier zijn enkele van de meest populaire en iconische Spaanse gerechten:

Paella: Dit is waarschijnlijk het meest bekende Spaanse gerecht. Paella is een rijstgerecht met verschillende ingrediënten, zoals kip, groenten en zeevruchten. Het wordt gekookt in een brede, platte pan en is een echte specialiteit in Valencia, waar het oorspronkelijk vandaan komt.

Tortilla Española: Dit is een traditionele Spaanse aardappelomelet die vaak als voorgerecht of lunchgerecht wordt geserveerd. Het wordt gemaakt met eieren, aardappelen en uien en kan worden gegeten warm of koud.

Gazpacho: Dit is een koude tomatensoep die vaak wordt gegeten in de zomer. Het wordt gemaakt met verse tomaten, paprika, uien, knoflook en brood. Het is een verfrissende optie voor een warme dag.

Fabada Asturiana: Dit is een stoofpot met bonen die vaak wordt gegeten in Asturië en Galicië. Het wordt gemaakt met witte bonen, chorizo, worst en spek en is een echte winterse specialiteit.

Tapas: Tapas zijn kleine hapjes of borrelhapjes die vaak worden geserveerd bij een drankje in Spanje. Er zijn talloze verschillende soorten tapas, zoals gamba’s in knoflookolie, gefrituurde inktvisringen, en tortilla.

Deze zijn slechts een paar voorbeelden van de vele typische gerechten die Spanje rijk is. Van zeevruchten tot vleesgerechten en van soepen tot hapjes, Spanje biedt een grote verscheidenheid aan smaken en ervaringen voor de echte foodlover.